Kinderen zijn de toekomst

Zij instromers

Morgenwijzer is een jonge, ambitieuze onderwijsorganisatie in Alphen aan den Rijn en het omringende Groene Hart. Wij hebben zo'n 460 medewerkers, 4.100 leerlingen en 19 locaties. Samen voelen we ons verantwoordelijk voor goed onderwijs in onze regio.  Daarom zijn we voortdurend in ontwikkeling. Iedere school heeft een eigen karakter met eigen accenten, dus je vindt altijd een school waar jij je thuis voelt en die aansluit bij jouw ambities, ideeën en opvattingen. Zowel kinderen als medewerkers vinden   bij ons een rijke leeromgeving.
Wij zijn op zoek naar:

Zij instromers onderwijs

Een goed georganiseerd traject om leerkracht te worden, RTC Cella regelt het voor jou. Dankzij de uitstekende samenwerking met 5 schoolbesturen ervaar jij het onderwijsvak van dichtbij. En je leert echt alles. Van openbaar onderwijs tot rooms-katholiek en van montessori tot voorgezet speciaal onderwijs (vso). Combineer jouw studie met werk en vind uit wat bij jou past. Zet jij trots een nieuwe stap in je carrière als zij instromer van RTC Cella?

Blijf leren als zij instromer onderwijs
Alles wat een leerkracht doet, doe jij vanaf het eerste moment. Of het nu gaat om taal, knutselen of rekenen, jij weet de aandacht van de kinderen te wekken. Je hebt een eigen klas en natuurlijk krijg je de nodige begeleiding. In het begin zijn jouw lessen in duo-vorm of kijkt er iemand mee achter in de klas. Dit helpt jou om te leren wat de kinderen nodig hebben. Je ziet en voelt alles en gaat daar goed mee om. Je neemt je verantwoordelijkheid bij het:
 • lesgeven aan basisschoolleerlingen van de onder-, midden- of bovenbouw.
 • indelen van een goede planning van jouw studie- en werktijd.
 • volgen van een college, 1 ochtend in de week.
 • inspelen op interactie en het oplossen van problemen.
 • zorgen voor een lesomgeving waar leerlingen zich veilig en gehoord voelen.
De lerarenkamer van RTC Cella
Regionaal Transfer Centrum (RTC) Cella is een stichting. Wij zijn ontstaan uit een samenwerking voor het primair basisonderwijs. Van én voor schoolbesturen. Ons doel is leerkrachten meer mobiliteit en werkcreatie te bieden. En natuurlijk zoveel mogelijk werk te behouden in het onderwijs. Met 89 schoollocaties van allerlei verschillende soorten en maten zit er altijd wel iets voor je bij.

'Cella' is de Latijnse naam voor lerarenkamer of lokaal. En daar zie je er als zij instromer genoeg van. Wanneer jouw portfolio, gesprek over het portfolio en de mondelinge casus juist is afgerond, ga jij aan de slag. Je hebt veel contact met de collega's op de school waar je werkt. Zij helpen jou verder als sparringpartner. En natuurlijk zie jij je medestudenten 1 keer per week voor college en om ervaringen te delen. Door elkaar te inspireren met ervaringen en kennis, blijven we groeien in ons vak. Samen houden we bij RTC Cella de uiteenlopende scholen draaiende. Of zoals je toekomstige RTC Cella-collega Alwin het zegt:

"Het mooie van werken via RTC Cella is dat zij in goed contact staan met de hogescholen. Zij zorgen voor de match tussen werk en onderwijs. Ze schakelen met de besturen die vacatures hebben en zorgen dat je op de juiste plek terecht komt."

Arbeidsvoorwaarden in begrijpelijke taal
We draaien er niet omheen: het is hard werken in het onderwijs. Dus je mag ook de arbeidsvoorwaarden verwachten die daarbij horen. Als zij instromer onderwijs val je onder de onderwijs-cao. En dat betekent dat je:
 • een salaris krijgt tussen € 3.001,= en € 4.573,= (schaal LB).
 • een bevoegdheid krijgt om 2 jaar les te geven bij 1 van de schoolbesturen terwijl je met de opleiding bezig bent. Met uitzicht op een vaste aanstelling na jouw studie.
 • uitgebreid vakantie kan vieren. Het vakantieverlof staat namelijk op 428 uur.
 • pensioen opbouwt. Gelijk vanaf je eerste werkdag.
 • reiskostenvergoeding krijgt.
 • zelf bepaalt wanneer en hoeveel uur je werkt naast je studie. Natuurlijk in overleg met RTC Cella.

Dit zit in jouw 'schooltas'
Je bezit een hbo-diploma en hebt ervaring op de arbeidsmarkt bijvoorbeeld als accountmanager, recruiter of communicatiemedewerker. Iets heel anders kan natuurlijk ook. Dankzij die ervaring kun jij een prachtig portfolio aanleveren voor het verkorte zij-instroomtraject. Want 1 ding is zeker: ontelbare leerlingen kunnen op je rekenen. Want jij bent dé zij instromer onderwijs die:
 • goed contact kan krijgen met de leerlingen en bevlogen lesgeeft.
 • zelf beslissingen durft te nemen.
 • duidelijk en consequent kan zijn.
 • planmatig kan werken.
 • een groot verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen heeft.
 • samen leert en werkt met collega's.

Leg je schoolspullen alvast klaar
Je bent onmisbaar voor de klas. En zo'n kans om het onderwijs te verkennen mag je niet mislopen. Reageer dus vóór 5 december aanstaande, daarna is deze vacature gesloten. We starten onze sollicitatieprocedure met een oriënterend gesprek waarbij er alle ruimte is om je vragen te stellen. Vervolgens vinden in januari en februari de sollicitatiegesprekken plaats, om daarna het assessment - traject in te gaan.

Heb je vragen? Steek gelijk je digitale hand op door te mailen naar onze personeelsadviseur Linda Vermeulen via lindavermeulen@morgenwijzer.nl. Of bel met Linda via 06-86873414.